Werkwijze

Van idee naar animatie

1. Wat wil je vertellen en wie is de doelgroep?

In een ons eerste gesprek gaan we samen kijken naar wat jullie aan wie willen vertellen. Op basis van dit gesprek bepalen we de inhoud en structuur van de animatie. In een vervolg gesprek nemen we dit door en als alles ok is, kunnen we aan de slag met de volgende stap

2. Het concept, de eerste schetsen

Met de analyse en de boodschap die jij wil vertellen als basis, hebben we de eerste schetsen gemaakt. We laten je in deze fase zien welke stijl, vorm en verteltrant wij het beste bij jouw animatie vinden passen. Als iedereen tevreden is kunnen we verder met het verder uitwerken van de animatie.

3. Storyboard, het skelet van de animatie

Nu is het storyboard aan de beurt, we zetten de animatie op in een storyboard. Zo’n storyboard ziet eruit als een stripverhaal, met dezelfde ingrediënten, beeld en tekst. Als er gekozen voor een voice-over worden die teksten nu al bij de passende scenes gezet. Ondertitelingen of andere teksten krijgen hier ook hun plaats.

4. Het ontwerp, de stijl van de animatie

Het verhaal is nu duidelijk, de volgende stap is de stijl uitwerken. We maken de illustraties zelf. Daardoor kunnen we jouw animatie zo helemaal laten aansluiten bij jouw branding en de doelgroep die de animatie gaat zien. Voordat we alles uit gaan tekenen, laten we je eerst ons ontwerp zien. Een kleine sneakpeak, is die goed gekeurd dan kan het animeren gaan starten.

5. Animeren, de tekeningen komen tot leven

Altijd een magisch moment! De getekende karakters krijgen leven. Met het goedgekeurde storyboard bij de hand en de voice-over gaan we de illustraties in beweging zetten.

6. Het geluid, de kers op de taart

Fluitende vogels, klaterende beekjes of racen van motoren. Een animatie komt helemaal tot leven als er op de juiste momenten geluid onder gezet wordt. Het geluid van de omgeving van de acties worden toegevoegd en zorgen dat de sfeer en boodschap wordt versterkt.

7. De animatie gaat online

Tijd om te showen! In de eerste fase hebben we besproken op welk platform de animatie de doelgroep het beste bereikt. De animatie is daar qua formaat en soms ook op lengte op ontwikkeld. Als je vaker animaties wil gebruiken is het een goed idee om een VIMEO en of een You Tube account aan te maken, zo kan iedereen jouw animaties zien en heb je altijd een link die je makkelijk kan delen.

Maak een afspraak

advies voor duidelijke communicatie